Foto: Tomas Hallstan, SVT

Dramaten ställer in ytterligare föreställningar med utpekad skådespelare

Uppdaterad
Publicerad

Dramaten ställer in alla återstående föreställningar av Den goda viljan.
I uppsättningen medverkar en medarbetare på teatern som tidigare anklagats för trakasserier.

Uppsättningen, som har ytterligare åtta planerade föreställningar, skulle ha spelats på teaterns lilla scen. Nu ställs de återstående föreställningarna in, bekräftar teaterns chef för Kulturnyheterna.

Enligt ett skriftligt uttalande från Dramatens chef, tillika uppsättningens regissör, Eirik Stubø beror beslutet på att han i det rådande läget på teatern inte har tid att regissera:

”De senaste veckorna har jag ägnat en stor del av min tid åt interna samtal – och min slutsats nu är att det inte vore rättvist mot det arbete jag behöver göra tillsammans med min personal, om jag ska ägna tid åt att regissera. Just nu vill jag fokusera min tid internt och på det långsiktiga arbete vi har framför oss”, skriver Eirik Stubø i uttalandet.

Anklagad skådespelare utreds

En av skådespelarna i de nu inställda förställningarna är föremål för en internutredning kring påstådda trakasserier, vilket Dagens Nyheter tidigare rapporterat om.

Dramaten ställde också under förra veckan in ytterligare ett antal planerade föreställningar med den utpekade medarbetaren, och teatern har också påbörjat en internutredning av de rapporterade händelserna.

Den goda viljan hade premiär på Dramatens lilla scen i slutet av augusti 2016.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer