• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Bergsjö i Nordanstigs kommun, Gävleborgs län. Det brinner i en villa i Bergsjö i Nordanstigs kommun. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. Räddningsledaren uppmanar också allmänheten att hålla sig borta från platsen där det brinner. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Gävleborg.

Bob Dylan. Foto: Mario Anzuoni

Dylan tar emot Nobelmedaljen i helgen

Uppdaterad
Publicerad

Artisten Bob Dylan kommer att ta emot Nobelmedaljen under ett möte med Svenska akademien.

Spekulationerna har gått varma om Bob Dylan kommer att ge en Nobelföreläsning till helgen då han besöker Sverige för två konserter. Nu är det i alla fall klart att han kommer att närvara vid ett möte med Svenska akademien under sitt Sverigebesök. Under mötet kommer Nobeldiplomet och Nobelmedaljen att överlämnas. ”Mötet blir litet, intimt och inga medier kommer att närvara”, skriver ständiga sekreteraren Sara Danius på sin blogg.

Ingen föreläsning

”Uppmärksamma att ingen föreläsning kommer att hållas” skriver Sara Danius men tillägger att Akademien tror att det kommer att komma en inspelad föreläsning vid ett senare tillfälle.

Bob Dylan har till den 10 juni på sig att genomföra föreläsningen, efter det får han inte ta emot prispengarna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.