Elisabeth Ohlson har tvingats stänga sin utställning tillfälligt. Foto: TT

Elisabeth Ohlsons fotoutställning stängd efter hot

Uppdaterad
Publicerad

Efter att ha postat en bild på den framlidne konstnären Lars Vilks fick fotografen Elisabeth Ohlson motta hundratals hot och hat-kommentarer på sin Facebook-sida.

Nu har hennes fotoutställning på Sergelgatans konsthall i Stockholm stängts tillfälligt, rapporterar DN.

Under tisdagseftermiddagen stängde Elisabeth Ohlsons fotoutställningen ”DEMONtör – med rätt att raljera”. Utställningen var tänkt att hållas öppen mellan den 2 och den 10 oktober.

– Beslutet togs efter att det rullade in hundra och åter hundra hatiska budskap och brinnande eldar på min Facebooksida under min bild på Vilks. Hatet var riktat mot honom, men eftersom jag varit hotad under femton års tid så är jag inte naiv, säger Elisabeth Ohlson till DN.

På torsdag är planen att utställningen ska öppna igen. Vidare kommer utställningen fortsätta visas fram till söndag som planerat.

– När sådant här händer så låser man dörren, släcker ner och går hem och funderar. Jag har tagit bort inlägget med Lars Vilks nu, men kommer att öppna utställningen igen. Det känns rätt för annars vinner de här krafterna, säger hon till DN.

Elisabeth Ohlson har avböjt intervju med SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.