• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Eketånga/Alet i Halmstads kommun, Hallands län. Det pågår en kraftig brand i gamla Äventyrslandet. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Halland.

Att Vatikanen fördömer samkönade äktenskap och samtidigt investerar pengar i filmen Rocketman är hyckleri, skriver Elton John på Twitter. Foto: Chris Pizzello/AP

Elton John anklagar Vatikanen för hyckleri

Uppdaterad
Publicerad

Vatikanen vill inte välsigna samkönade äktenskap, men har investerat pengar i filmen Rocketman som hyllar homosexuell kärlek. Det är hyckleri, menar artisten Elton John i en tweet.

I måndags kungjorde Vatikanen, och därmed den katolska kyrkan, att man inte kommer att välsigna samkönade äktenskap, eftersom Gud ”inte välsignar synd”.

I ett inlägg på Twitter skriver Elton John att Vatikanen sysslar med hyckleri:

”Hur kan Vatikanen vägra välsigna samkönade äktenskap för att de utgör 'synd', och samtidigt investera miljoner i Rocketman – en film som hyllar lyckan i mitt äktenskap med David?” skriver han och syftar på David Furnish som han gifte sig med 2005.

Investerat i Rocketman

Filmen Rocketman (2019) handlar om Elton Johns uppväxt, genombrott som artist och om hur han kom ut som homosexuell.

Vatikanens investeringar i Rocketman har varit kända sedan 2019, då det i en granskning av den italienska tidningen Corriere della Sera framkom dokument som visade att Vatikanen investerat pengar i en fond som hjälpt till att finansiera Rocketman med flera miljoner euro, rapporterar The Guardian.

Vatikanen har hittills inte svarat på kritiken, men är sedan en tid tillbaka igång med en utredning om sina investeringar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.