Emmygalan hålls den 19 september. Foto: EPA/TT

Emmygalan kräver covid-test

Publicerad

Ett negativt covid-test, taget som mest två dygn innan arrangemanget. Det är vad som krävs av gästerna på årets Emmygala, skriver The Wrap.

Beskedet kommer en vecka efter att den amerikanska tv-akademin beslutat att begränsa antalet gäster, och sedan tidigare är det obligatoriskt att vara fullvaccinerad för att kunna följa galan på plats. Anledningen är att antalet covidfall ökar i USA på grund av den smittsamma deltavarianten av viruset.

Sedan tidigare är det även bestämt att galan, som delar ut vad som anses vara världens finaste tv-pris jämte Golden Globes, ska hållas utanför Microsoft Theatre i Los Angeles i stället för inomhus.

Åres Emmygala hålls den 19 september med komikern Cedric the Entertainer som värd. Liksom i fjol är svenske kompositören Ludwig Göransson nominerad till en Emmy för musiken till tv-serien The Mandalorian. Ett pris som han i fjol tog hem – för samma serie.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.