Eva Hamilton Foto: Anders Wiklund TT Bild

Eva Hamilton kommenterar nedläggningen

Uppdaterad
Publicerad

”Det är ett väldigt ledsamt besked. Både för den journalistiska mångfalden och för alla de medarbetare som drabbas. Dessutom mår SVT bra av en ständig konkurrens med TV4!”

I ett öppet brev kommenterar SVT:s VD Eva Hamilton beskedet om TV4:s nedläggning av lokalredaktionerna:

”Public service har per definition ett stort ansvar för den lokala och regionala bevakningen. Nu blir vi det enda nationella tv-bolaget i Sverige med lokal och regional journalistik mot en lokal publik. Då blir det än mer avgörande att vi lyckas spegla hela Sverige på allra bästa sätt.

Det är ett arbete som vi just nu är mitt uppe i, med utökat antal regionala sändningar, fler regionala medarbetare och tjänster som omvandlas för att frigöra mer kraft till journalistiken. Jag konstaterar att SVT från och med nästa år kommer att ha journalister på alla de platser som TV4 nu lämnar, så när som på Trollhättan.”

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

TV4 lägger ned lokalredaktioner

Mer i ämnet