Redaktionerna i Sundsvall, Falun, Norrköping och Jönköping ska läggas ner enligt det nya sparpaktet. Foto: SVT, TTVisa alla (3)
Visa alla (3)

Tv4 lägger ner lokalredaktionen i Falun

Uppdaterad
Publicerad

Tv4 gör ytterligare besparingar inom organisationen och i ett pressmeddelande står det klart nu klart att ännu fler lokalredaktioner stängs ner, däribland i Falun.

Enligt ett pressmeddelande som Resumé var först att rapportera om, så handlar det om att Bonnier Broadcasting ska spara uppåt 400 miljoner de närmsta åren och att 90 tjänster därför försvinner när Tv4 väljer att avveckla produktionsbolaget Nyhetsbolaget – som gjort nyheterna åt kanalen – och implementera nyhetsproduktionen i företaget igen.

Falun läggs ner

”För nyhets- och samhällsverksamheten kommer nedskärningarna främst ske i chef- och administrationsled”, skriver de och enligt pressmeddelandet så är det lokalredaktionerna i Jönköping, Norrköping, Falun och Sundsvall som ryker då 24 riksreportrar i landet blir 18 stycken.

Totalt handlar det alltså om att fyra av de tio ”gamla” lokalredaktionerna läggs ner i det nya sparpaketet.

Tv4 lägger också ner Tv4 Komedi och TV Fakta XL.

Redaktionerna i Sundsvall, Falun, Norrköping och Jönköping ska läggas ner enligt det nya sparpaktet. Foto: TT, SVT

För Dalarnas del blir den närmsta ”lokalredaktionen” nu i Stockholm – eller i Östersund.

Andra gången lokala redaktioner drabbas

År 2014 lade kanalen ner samtliga lokala redaktioner och nyhetsorganisationen gjordes om. Istället fördelades ett antal så kallade ”riksreportrar” runt om på vissa av de gamla lokalredaktionerna i landet, däribland två tjänster i Falun, men nu står det klart att ytterligare åtstramningar alltså görs.

Söker för kommentar

SVT Nyheter Dalarna söker just nu företaget, men till Kulturnyheterna säger Tv4 att de avböjer att kommentera innan medarbetarna är informerade om situationen.

Foto: TT Bild.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

TV4 lägger ned lokalredaktioner

Mer i ämnet