Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”Jag tror absolut att Allsång på Skansen-redaktionen kollar på vilka som lett Melodifestivalen och hur de har funkat” – Hör QX chefredaktör Ronny Larsson om vilka han tror kan ta över efter Sanna Nielsen. Foto: Sören Andersson/TT

Experten: De kan ta över allsången efter Sanna Nielsen

Uppdaterad
Publicerad

Under tisdagskvällen var Sanna Nielsen programledare för Allsång på Skansen för sista gången. Vem som tar över är fortfarande okänt för allmänheten. Men chefredaktören för QX, Ronny Larsson, har tagit fram sina bästa gissningar.

En gemensam nämnare för flera av de tidigare programledarna är Melodifestivalen. Något som kanske inte är en slump menar Ronny Larsson.

– Där (Melodifestivalen) testas många programledare. Det blir lite som en plantskola. Jag tror absolut att Allsång på Skansen-redaktionen kollar på vilka som lett Melodifestivalen och hur de har funkat, säger Larsson. 

Henriksson är storfavorit

En storfavorit i förhandssnacket är pop- och jazzsångaren Linnea Henriksson. Henriksson har förutom Melodifestivalen även programlett Musikhjälpen och Hallå P3.

– Hon har den där värmen och glimten i ögat som jag tror är otroligt viktig. Dessutom är hon ett kreddigt val, säger Larsson.

Se vem mer som kan ta över efter Sanna Nielsen i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.