• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Festivaler och albumsläpp. I klippet ser du Per Sinding-Larsen ge sina musiktips för sommaren. Foto: Andreas Idén, Kadetten festival

Experten: Här är musiken att ha koll på i sommar

Uppdaterad
Publicerad

Mänsklig undergång, en renodlad hiphopfestival och ett både ömt och skrytigt albumsläpp. SVT:s musikexpert Per Sinding-Larsen tipsar om sommarens musikmåsten.

Nicole Cassandra Smit ”Third in line” (8/7)

Sommarens album! Nicole klättrar i sitt familjeträd. Till ljudet av soul, jazz, konstmusik och pop försöker den svenskindonesiska skottlandsboende stämman hitta sin plats efter mormor och mamma i historien. Ömt och skrytigt på både svenska, engelska och bahasa. 

PLX Tjärö (18-21/8)

Festivalen får återigen många andra festivaler att framstå som fantasilösa och opersonliga när de ställer till med några dygns musik och konst i den blekingska skärgården. På scen står bland andra duon Otto vid sidan om elektrorappande MCR-T. Från Sverige kommer Ivory och Dina ögon med flera. 

Viagra Boys ”Cave World” (8/7)

Vänner av oordning är tillbaka med en tredje fullängdare. Denna gång vill internationellt hyllade stockholmsorkestern berätta om mänsklig undergång och en civilisation i förfall. 

Kadetten (28-29/6)

Jack Harlow och Polo G har i skrivande stund tyvärr ställt in, men kvar på programmet finns Megan The Stallion, Playboi Carti, Flo Milli samt inte minst, Yasin. Den sistnämnde gör sin enda konsert i Norden på sommarens kanske mesta renodlade hiphopfestival (även om Ladies Love Hiphop har en fin fest i Stockholm 19-20/8). Plats: Sandvika, väster om Oslo. 

Spice (3/7)

En sommar utan dancehall blir lätt rena hösten. En av genrens stora namn, Spice, bjuder på ett snabbstopp i Europa och Stockholm i sommar. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.