Foto: TT

Familjen kritiserar tv-serie om mordet på Gianni Versace

Uppdaterad
Publicerad

Mordet på modeskaparen Gianni Versace står i centrum i American crime stories andra säsong, som har amerikansk premiär senare i januari. Nu motsätter sig Versace-familjen projektet och kallar det hela för ren fiktion.

I ett uttalande skriver det italienska modeföretaget Versace att de: ”inte har auktoriserat och inte har varit inblandade i tv-serien”. Då den är baserad på Maureen Orths bok Vulgar favours: Andrew Cunanan, Gianni Versace, and the Largest Failed Manhunt in US History”, som inte heller var auktoriserad, anser de att serien borde ses som ren fiktion.

Modeskaparen Gianni Versace mördades 1997 utanför sitt hus i Miami Beach av seriemördaren Andrew Cunanan, som åtta dagar efter mordet begick självmord. Versace blev Cunanans femte offer och orsaken till mordet är fortfarande inte klarlagd.

I rollen som Gianni Versaces syster Donatella syns Penélope Cruz och modeskaparen själv spelas av Edgar Ramirez. Ricky Martin spelar Gianni Versaces pojkvän Antonio D'Amico.

Den första American crime history-säsongen kretsade kring OJ Simpson-rättegången och sändes i Sverige på SVT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.