Årets festival i Gangef blir den sista meddelar en av arrangörerna på sociala medier. Foto: SVT.

Slutdansat i Gagnef – nu lägger festivalen ner

Uppdaterad
Publicerad

Festivalen Gagnef har arrangerats i dalaorten med samma namn sedan 17 år tillbaka. Men nu meddelar en av festivalens arrangörer att de lägger ner.

Redan i vintras meddelade arrangörerna för Gagnef att årets festival skulle bli annorlunda än tidigare år. Det var ”färdigrejvat” och istället skulle det fokuseras på konst, sport, hälsa och rekreation.

Men Gagnef 2018 blir den sista festivalen, åtminstone ”inom överskådlig framtid och i festivalform”. Det skriver Johanna Beckman, bokare till festivalen, på Facebook under tisdagen.

”Vi trodde efter förra året att vi skulle göra om och skapa den festivalen vi i Skankaloss och vårt fantastiska team själva vill vara på igen, i flera år framöver, men det kommer vi nu istället göra en sista gång. Nya Gagnef blir istället sista Gagnef. Allt har sin tid som den gamla klyschan heter och jag lever alltid under devisen att när något dör eller läggs ner så kommer alltid något nytt. Vi får se om det blir så” skriver hon i sitt facebook-inlägg.

Sista festivalen kommer att äga rum 5 till 8 juli.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.