Urkult ställer in även 2021, bild från 2019. Foto: SVT

Festivalen Urkult ställer in även 2021

Publicerad

”Tyvärr gör det oroliga samhällsläget att Urkult tvingas ta det tunga beslutet att ställa in festivalen även i år”, skriver arrangörerna i ett pressmeddelande.

I vanliga fall brukar festivalen Urkult, med fokus på folk- och världsmusik, arrangeras i Näsåker, Sollefteå kommun. I december var de flesta svenska festivaler hoppfulla om att kunna återvända 2021, men bokningar och planering tar tid och Urkult blir nu först ut med att meddela att det inte blir någon festival 2021 heller.

”Under tiden som festivalen går i dvala kommer eldsjälarna inom Urkult att hålla gnistan levande och försöka hitta tillbaka till rötterna. Nu är tiden för oss alla att hålla ut, hålla avstånd och hålla ihop med kärlek och omsorg, tills vi återigen kan hålla om varandra”, skriver arrangörerna.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.