Författaren E.L. James Foto: Scanpix

E.L. James ger läsarna sina bästa skrivtips

Uppdaterad
Publicerad

Storsäljande E.L. James har kritiserats för att ha en låg litterär kvalitet i sina böcker. Nu släpper hon en bok med skrivtips.

Den brittiska författaren E.L. James erotiska boktrilogi, med ”50 nyanser av honom” som första bok, har toppat försäljningslistorna världen över.

Men kritiker har långt ifrån imponerats av den litterära kvaliteten i berättelsen om den unga studenten Anastasia Steeles sadomasochistiska förhållande till den förmögne affärsmannen Christian Grey.

Femtio nyanser av honom

Trots det är författarens kommande bok inte en fortsättning på historien, utan en skrivdagbok med hennes egna skrivtips. Boken ”Fifty Shades of Grey: Inner Goddess (A journal)” släpps senare i vår.

I trilogin för huvudpersonen en dialog med, just det, sin ”inre gudinna”, vilket är ett av de litterära grepp och ordval som väckt diskussion.

Ska bli film

”Femtio nyanser av honom”, eller ”50 Shades of Grey” som originaltiteln lyder, ska även filmatiseras. Huvudrollerna är ännu inte tillsatta.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Femtio nyanser av honom

Mer i ämnet