Anders hade 24 flickvänner – nu gör en av dem dokumentär om honom

Publicerad

Nahid Persson träffade Anders på Tinder. Han var charmig och de blev kära och sade att de skulle ha en seriös relation. En dag såg hon att en kvinna kommenterat en av hans Facebookbilder på ett kärleksfullt sätt. Det visade sig att Anders hade 23 andra relationer och nu blir han föremål för Nahid Perssons kommande dokumentär.

Nahid Persson ringde upp kvinnan som kommenterat ”vilken fin bild, hjärtat”, på en av Anders bilder på Facebook.

– Hon berättade att jag var den fjärde som ringde och frågade samma sak, säger Nahid Persson till Kulturnyheterna.

– Jag blev fly förbannad och tänkte att ”Anders vet inte att han har med en dokumentärfilmare att göra”.

”Fick tillbaka lite känlsor”

Nahid Persson har tidigare gjort dokumentärerna Min stulna revolution, om sin egen flykt från Iran och hur situationen för landets kvinnor utvecklats sedan revolutionen 1979, och Prostitution bakom slöjan. Men nu är det alltså den tennisspelande Anders som blir föremål för hennes kameralins.

– Internetdejting har blivit så utbrett och  det missbrukas, och det var det jag ville belysa, men sedan när jag filmade Anders fick jag tillbaka lite känslor för honom. Det blev en lång process, nu har jag filmat i sex månader och nu följer jag Anders ambition att ändras, säger Nahid Persson.

Anders, jag och hans 23 andra kvinnor har premiär i maj

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer