Robert Gustafsson, Filip Hammar och Fredrik Wikingsson. Foto: TT

Tre filmer får automatstöd

Uppdaterad
Publicerad

Det är uppföljaren till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”, Filip Hammar och Fredrik Wikingssons nya projekt ”Tårtgeneralen” och även ett hemligt projekt som tilldelas automatstöd från Svenska filminstitutet.

Nu är det klart vilka filmer som tilldelas automatstöd från Svenska filminstitutet. Totalt delas det ut 25 miljoner i stöd.

11 miljoner får uppföljaren till ”Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann”. Den nya filmen ”Hundraettåringen som smet från notan och försvann” regisseras av bröderna Felix och Måns Herngren. Robert Gustafsson kommer återigen att dra på sig den Oscar-nominerade masken och filmen kommer att ha premiär på juldagen 2016.

8 miljoner får Filip Hammar och Fredrik Wikingsons projekt ”Tårtgeneralen” som är en ”verklighetsbaserad komedi” om staden Köping. 6 miljoner ges till producenten Lena Rehnberg till ett nytt projekt som än så länge är hemligt. Rehnberg har flera stora produktioner under sitt bälte bland annat har hon producerat ”Monica Z”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.