Harvey Weinstein anländer till rätten i början av oktober i år. Foto: TT

Nya anklagelser mot Harvey Weinstein

Publicerad

Under onsdagen riktades nya anklagelser mot filmmogulen Harvey Weinstein. I en ny stämningsansökan hävdar en kvinna att Weinstein förgripit sig på henne när hon var 16 år.

Händelsen ägde enligt kvinnan rum 2002, i samband med att hon flyttade till USA för att satsa på en modell- och skådespelarkarriär.

Weinstein anklagas för att ha tvingat kvinnan att röra vid honom och på ”ett aggressivt och hotfullt sätt” försökt ha sex med henne vid upprepade tillfällen, rapporterar Variety.

”Som så många andra kvinnor i detta fall som redan belagts med lögner, kommer denna helt obelagda, snart 20 år gamla anklagelse också visa sig vara falsk”, säger Weinsteins advokat Ben Brafman till tidningen.

Kvinnans berättelse ingår i en grupptalan mot Weinstein, där sammanlagt tio kvinnor anklagar filmproducenten för bland annat sexuella övergrepp och förskingring.

Harvey Weinstein nekar till alla anklagelser mot honom.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.