I sin nya tv-serie driver komikern Sasha Baron Cohen med den amerikanska politikens elit. Något som fått den republikanska tidigare vicepresidentkandidaten Sarah Palin att uppröras. Foto: TT

Sacha Baron Cohen väcker Sarah Palins vrede

Publicerad

En gladlynt Dick Cheney signerar ett redskap för skendränkning och Sarah Palin blir lurad till att delta i en intervju av en rullstolsburen militärveteran: När den brittiska komikern Sacha Baron Cohen återvänder till tv-formatet med sin komediserie ”Who is America” har han siktet inställt på Trump och den politiska eliten i USA.

”Japp, vi blev lurade. Du fick mig Sacha. Känner du dig bättre nu?”, skrev den tidigare vicepresidentkandidaten på Sarah Palin på sin blogg strax efter att trailern för den nya komediserien släppts.

För i den nya serien, som enligt tv-nätverket Showtime, satiriskt ”utforskar ett brett spektra av individer, från de ökända till de okända, inom politik och kultur”, blev den republikanska politikern – enligt henne själv – lurad till att ställa upp i intervju, rapporterar Vulture. Med en rullstolsburen militärveteran som lockbete. Det hon trodde var en ”reflekterande diskussion”, mynnade nog snarast ut i det motsatta:

”Bristen på respekt mot vår militär och mot den amerikanska medelklassen, via Cohens kommentarer förklädda som intervjufrågor, var pervers”, skriver hon vidare:

”Till slut fick jag nog och plockade bokstavligen av mig mikrofonen och lämnade rummet. Till Cohens förargelse”.

Vill sätta dit den politiska gräddan

Den brittiske komikern, som ligger bakom filmer som Ali G och Borat, har även tidigare antytt att också den amerikanske presidenten Donald Trump kan komma att åka på moppo i den nya serien. Föga förvånande kanske när det gäller en komiker som gjort sig ett namn av att gäcka kändisar så väl som politiker genom absurda förklädda intervjuer. Och nu riktar han in sig alltså helhjärtat mot gräddan i det republikanska USA.

I trailern för Who is America, som har premiär den 15:e juli i Sverige, syns även en glatt leende Dick Cheney, tidigare vice president under George W Bush, signera vad som liknar ett redskap för vattentoryr.

Av Showtime själva beskrivs serien som ”den farligaste tv-serien i världen”. Om den lyckas hålla just den stringensen återstår att se.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer