Ben Stiller, Steve Martin och Minnie Driver sörjer Robin Williams.

Sorg över Robin Williams död

Uppdaterad
Publicerad

Flera stora regissörer och skådespelare uttrycker sorg över Robin Williams död.

”Robin var ett åskväder av komisk genialitet och våra skratt var åskan som höll honom uppe. Han var en vän, och jag kan inte förstå att han är borta”, säger regissören Steven Spielberg, som regisserade filmen ”Hook” där Williams spelade Peter Pan, i ett uttalande.

”Jag har aldrig mött någon som älskade att få människor att skratta så mycket som Robin”, säger skåderspelerskan Minnie Driver, som spelade mot Williams i filmen Good Will Hunting.

”Jag kunde inte vara mer chockad över förlusten av Robin Williams, människa, stor talang, skådespelarkollega, äkta själ”, skrev komikern Steve Martin på Twitter.

Programledaren och komikerna Ellen DeGeneres skriver: ”Hörde nyheten om Robin Williams – jag kan inte tro att det är sant. Han gav så mycket till så många människor. Mitt hjärta är krossat.”

”Jag träffade honom när jag var 13 och var ett stort fan, och han var så snäll och jag såg honom vara snäll mot varje fan jag någonsin såg honom med...och mot andra skådespelare var han så generös och brilljant. Han fick alla att känna sig speciella och jämlika i hans närhet trots att han var geniet”, skriver skådespelaren Ben Stiller.

Obama uttrycker sin sorg

Även president Barack Obama beklagade stjärnans bortgång:

”Robin Williams var en flygare, en läkare, ett geni, en barnflicka, en president, en professor, Peter Pan och allt där emellan. Men han var unik. Han kom in i våra liv som en utomjording – men i slutändan berörde han varje del av den mänskliga anden. Han fick oss att skratta. Han fick oss att gråta. Han gav av sin oändliga talang fritt och generöst till dem som behövde den mest – från våra trupper stationerade i utlandet till de socialt utsatta på våra gator. Familjen Obama ger våra kondoleanser till Robins familj, hans vänner och alla som hittat sin röst och vers tack vare Robin Williams.”

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Robin Williams död

Mer i ämnet