Foto: TT

Carrie Fisher med i Star wars VIII

Uppdaterad
Publicerad

Carrie Fisher gjorde bejublad comeback som Leia Organa när den sjunde delen i Star wars-sagan hade premiär i december förra året. Hon kommer även att medverka i den kommande åttonde delen som filmades färdigt i somras.

En talesperson för Lucasfilm har uppgett för TMZ att Carrie Fishers hann slutföra alla sina scener i den kommande Star Wars-filmen som har premiär om drygt ett år. Redan i den sjunde delen, ”Star wars: The force awakens” axlade hon återigen rollen som Leia Organa, numera en rutinerad general som ledde rebellstyrkorna.

Var tänkt att medverka i nionde delen

Enligt Deadline ska Carrie Fisher ha en större roll i den rymdsagans åttonde del som just nu är i post-produktionsstadiet. Hon var även tänkt att medverka i den nionde och avslutande delen i den nya trilogin som inte börjar spelas in förrän nästa år. Det kan betyda att den åttonde delen klipps om, men enligt Lucasfilms talesperson är det för tidigt att säga hur filmserien påverkas av filmstjärnans bortgång.

Carrie Fisher drabbades av en hjärtattack strax före jul när hon flög från London till Los Angeles efter att ha spelat in avsnitt av komediserien ”Catastrophe”, en inspelning som hon hann avsluta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.