Foto: Pixar

Superöppning för animerad uppföljare

Uppdaterad
Publicerad

Pixarfilmen Superhjältarna 2 har dragit in över 1,5 miljarder kronor i USA och Kanada under öppningshelgen – nytt rekord för en animerad film.

Uppföljaren till Superhjältarna har låtit vänta på sig i fjorton år och det var uppenbarligen många som hade längtat. Hur mycket pengar en film spelar in första helgen den visas är en indikation på om den ska bli en framgång ekonomiskt.

Och med drygt en och en halv miljard intjänade kronor under öppningshelgen slår Superhjältarna 2 det tidigare rekordet som Hitta Doris (även det en Pixaruppföljare) hade med ungefär 400 miljoner kronor. Plussar man på det som filmen dragit in i Europa landar intäkterna hittills på drygt två miljarder, skriver Variety.

Superhjältarna 2 handlar, precis som den Oscarsbelönade föregångaren, om familjen Parr där såväl föräldrar som barn har superkrafter. Uppföljaren har gått hem även hos kritiker och har 94 av 100 i betyg på Rotten Tomatoes, en sajt som väger samman recensioner.

Filmen har svensk premiär är 31 augusti.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.