Morgan Spurlock Foto: Evan Agostini/AP/TT

Supersize me-regissör: Jag är en del av problemet i Metoo

Uppdaterad
Publicerad

Dokumentärfilmaren Morgan Spurlock, som står bakom dokumentärerna Supersize me och The greatest movie ever sold, skriver på sitter Twitterkonto att han anklagats för våldtäkt i sin ungdom.

Från sitt verifierade Twitterkonto länkar dokumentärfilmaren Morgan Spurlock till en längre text där han skriver att han under Metoo-rörelsen inte undrar ”vem som kommer härnäst, utan när de kommer jaga rätt på mig”.

Spurlock skriver att han är en ”del av problemet” och beskriver sedan att han under sina universitetsår anklagades för våldtäkt. Spurlock skriver att även han gjort upp i godo med en kvinna han arbetat med efter anklagelser om trakasserier.

Kampanjen #MeToo

”Det var inget tafsande, det var verbalt och det var lika illa”, skriver han.

Producerar jämställdhetsdokumentär

Morgan Spurlock är involverad som producent i en kommande dokumentärserie tillsammans med skådespelaren Sarah Jessica Parker och dokumentärfilmaren Michael Moore som heter Who run the world, som handlar om de problem som kvinnor stöter på i vardagen – från kroppsbild till så kallade mikroagressioner (små, ofta förekommande kränkningar).

Frågeställningen är om vi någonsin kommer att leva i en jämställd värld.

Kanalen TNT, som ska sända serien, har inte kommenterat Spurlocks uppgifter, skriver Huffington Post.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kampanjen #MeToo

Mer i ämnet