Yoda, avbildad på ett amerikanskt frimärke 2007 – och med sällskap av en annan ”Star Wars”-figur. Foto: Ap/Scanpix

Yoda kan bli stjärna i en egen Star Wars-film

Uppdaterad
Publicerad

Den älskade filmfiguren Yoda uppges bli först ut när Disney gör fler, fristående filmer på temat ”Star Wars”.

Sedan Disney köpte rättigheterna till ”Star Wars”-världen av filmskaparen George Lucas, har arbetet med en ny film varit i full gång. ”Star Wars Episode VII” beräknas vara färdig 2015, och därefter planerar filmjätten för del åtta och nio i den världskända fantasy-serien.

Nu avslöjar Disney att de även tänker göra andra, fristående filmer som utspelas i ”Stjärnornas krig”- miljön. Det rapporterar Contactmusic och CNBC – som har pratat med Disneychefen Bob Iger. Iger berättar att biopubliken kan vänta sig några fristående filmer under de närmaste sex åren.

Star Wars köps av Disney

Yoda och Jabba i centrum

Enligt redaktören Harry Knowles på den amerikanska bloggen Ain't it cool news så är den gamle jediriddaren Yoda först ut som huvudperson i dessa filmer. Därefter lär det finnas planer på en film där Jabba the Hutt står i centrum. Knowles sägs ha nära kontakt med på numera Disney-ägda LucasFilm.

Det här blir inte första gången som ”Star Wars” ynglar av sig. År 1985 sändes till exempel första avsnittet av tv-serien ”Ewokerna” i USA. Den  handlar om en pälsklädd ras som syntes för första gången i filmen ”Jedins återkomst”.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Star Wars köps av Disney

Mer i ämnet