Foto: Jessica Gow/TT arkiv

Filmstaden fortsätter att hålla stängt

Uppdaterad
Publicerad

Juldagspremiärerna utgår. Filmstaden förlänger stängningen av biograferna tills vidare.

– Vi siktar nu på 3 februari, säger Helena Eklund, marknadsdirektör på Filmstaden.

Sveriges största biokedja, Filmstaden, beslutade förra månaden att hålla stängt till och med den 22 december med hänvisning till rekommendationerna från Folkhälsomyndigheten och regerings förbud mot allmänna sammankomster. Nu är det klart att biograferna kommer att hålla stängt längre än så. Något sajten Moviezine var första med att rapportera om.

– Som det ser ut nu tror vi att 3 februari är ett datum som kan vara rimligt, men det beror så klart helt och hållet på restriktionerna. Är det fortsatt max åtta personer i publiken som gäller blir det svårt, säger Helena Eklund, marknadsdirektör på Filmstaden till Kulturnyheterna.

”Enormt kännbart”

Det innebär att Filmstadens biografer håller stängt under årets största filmhelg: julen. Det är sedan tidigare känt att flera planerad premiärer skjuts upp till nästa år.

– Det känns jättetråkigt. Juldagen är den största dagen för oss. Vi brukar ligga på runt 100.000 besök på en dag på våra biografer. Det här är enormt kännbart för oss, säger Helena Eklund.

Skulle ni överväga att öppna biograferna för åtta personer om restriktionerna inte förändras?

– Nej det blir svårt. Det kommer inte att vara ekonomiskt möjligt.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.