Från och med den 1 juni är man välkommen till någon av Filmstadens biografer. Foto: TT

Filmstaden öppnar sina biografer

Uppdaterad
Publicerad

Den första juni slår Filmstaden återigen upp portarna till sina 35 biografer runt om i Sverige. Detta efter att regeringen gett grönt ljus till evenemang inomhus med max 50 personer.

– Vi gläder oss åt att äntligen välkomna våra gäster tillbaka, säger Helena Eklund, marknadschef på Filmstaden.

Sedan slutet av november förra året har samtliga av Filmstadens 35 biografer fått hålla stängt. Men efter att regeringen öppnade för att tillåta evenemang med max 50 personer på bestämda stolar, har Filmstaden tagit beslutet att återigen öppna sina salonger.

– Vi har sett fram emot den här dagen då vi kan bekräfta att vi snart kommer att öppna våra biografer igen. Våra gäster har hela tiden gett oss sitt stöd och uttryckt sin kärlek för att se film på bio så vi vet att de har längtat lika mycket som vi, säger Helena Eklund, marknadschef på Filmstaden.

Fortsatt distans

På flera platser i världen öppnar nu biograferna igen efter att man sett en minskad smittspridning. Vilket också resulterat i ett större utbud filmer som nu vill premiärvisas på bio.

Enligt Helena Eklund kommer det dock fortfarande vara viktigt för Filmstaden att garantera säkra biobesök. Maxantalet per salong kommer ligga på 50 personer och biljettsystemet kommer att garantera tomma stolar och rader mellan varje sällskap.

– Redan tidigt i pandemin anpassade vi oss efter rådande situation och vidtog nödvändiga åtgärder för att kunna erbjuda våra gäster en säker upplevelse på våra biografer. Bland annat garanterar vi distans mellan biobesökarna genom att vårt biljettbokningssystem automatiskt lämnar tomma stolar mellan varje sällskap, säger Helena Eklund.

Biljetterna till Filmstadens första visningar släpps den 25 maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer