Lina Hedlund och Jon Henrik Fjällgren tog sig direkt till final från Melodifestivalens tredje deltävling Foto: Claudio Bresciani / TT

Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund direkt till final

Uppdaterad
Publicerad

Favoriten höll för trycket. Jon Henrik Fjällgren tar sig – liksom de andra gångerna han tävlat i Melodifestivalen – direkt till final med sin jojk-sång-kombinerade låt Norrsken. Den andra finalisten blir Lina Hedlund, popveteranen vars schlagerpopdisco Victorious gick hem hos tittarna.

När Melodifestivalens tittare lagt sin röster stod det klart att det blir Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund som går direkt till final i Solna utanför Stockholm. Där möter lördagens vinnare de tidigare deltävlingarnas direktfinalister Wiktoria, Mohombi, Hanna Ferm och Liamoo och Malou Prytz.

– Jag försökte hålla mig kolugn hela tiden, men nu är det mycket känslor i kroppen, säger Jon Henrik Fjällgren till SVT:s reporter efter deltävlingen.

Melodifestivalen 2019

Till nästa framträdande vill han bli ännu mer säker på scen och ikväll kommer han att fira med vänner och flickvännen.

Stenmarck och Karlsson till Andra chansen

Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson går vidare till Andra chansen i Nyköping som hålls om två veckor där de möter Nano, Anna Bergendahl, Andreas Johnson och Vlad Reiser.

Martin Stenmarck är väldigt glad över att ha kommit till andra chansen.

– Det kan alltid bli bättre och man kan förstärka det, men jag tyckte att numret följe texten fint, säger han glatt till SVT:s reporter.

– Nästa gång kommer jag kanske att köra ännu större, säger Rebecka Karlsson efter att tävlingen avgjorts.

Nöjda trots utslagning

Både The lovers of Valdaro och Omar Rudberg var nöjda trots att de kom sist i tävlingen.

– Alla har varit så fantastiska och vi fick gå ut med vårt budskap om att vara den du är, var lite annorlunda. Det här är bara början för oss, säger popduon till SVT:s reportrar på plats i Leksand.

– Jag tycker jag rockade sönder, det kändes asfett och jag har fått så mycket komplimanger från folk här på plats och från vänner och fans, säger Omar Rudberg.

Så här blev resultatet i deltävling tre:

Till final: Jon Henrik Fjällgren och Lina Hedlund

Till andra chansen: Martin Stenmarck och Rebecka Karlsson

Plats 5: Dolly Style

Plats 6: Omar Rudberg

Plats 7: The Lovers of Valdaro

Nästa deltävling äger rum i Lidköping den 23 februari. Andra chansen sker den 2 mars i Nyköping och finalen den 9 mars i Stockholm.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2019

Mer i ämnet