Nationalmuseum i Stockholm är ett av flera museer som stänger tills vidare. Foto: Magnus Andersson/TT

Flera museer stänger på grund av coronaviruset

Uppdaterad
Publicerad

Moderna Museet, Nationalmuseum och ArkDes i Stockholm meddelar att de stänger tillfälligt på grund av spridningen av det nya coronaviruset. Centralmuseets samarbetsråd rekommenderar alla museer i områden med hög smittspridning att hålla stängt.

Under onsdagen meddelade Moderna Museet, Nationalmuseum och ArkDes att de kommer att hålla stängt åtminstone fram till den 14 april på grund av virusspridningen.

Nu rekommenderar Centralmuseets samarbetsråd alla museer i områden med hög smittspridning att hålla stängt. I en gemensam rekommendationstext till museerna skriver de bland annat:

”Stängningen genomförs så snart det är möjligt för respektive museum. Rekommendationen är en tillfällig åtgärd som gäller tills vidare”.

Rekommendationen görs mot bakgrund av smittoläget och signaler från Folkhälsomyndigheten, enligt organisationens ordförande Joakim Malmström.

Fakta: Centralmuseerna

Följande museer benämns som centrala museer:

Stiftelsen Arbetets museum

Stiftelsen Nordiska museet

Stiftelsen Skansen

Stiftelsen Tekniska museet

Moderna museet

Nationalmuseum med Prins Eugens Waldemarsudde

Naturhistoriska riksmuseet

Statens centrum för arkitektur och design

Statens försvarshistoriska museer

Statens historiska museer

Statens maritima och transporthistoriska museer

Statens museer för världskultur

Statens musikverk (avseende Scenkonstmuseet)

Källa: Sveriges museer

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.