Fortsättning på Liftarens Guide

Publicerad

Författaren Douglas Adams gick bort för flera år sedan, därför skriver istället Eoin Colfer den sjätte och sista delen av Liftarens Guide till Galaxen.

Liftarens Guide till Galaxen har redan gett svaret på vad som är meningen med livet, universum och allt samt kommit ut i fem böcker. Att guidningen skulle avstanna för att författaren Douglas Adams gått bort stämmer föga överens med verkligheten. Om ett år kommer den sjätte boken i serien.

Liftarens Guide till Galaxen började som en radiopjäs för BBC i slutet av 1970-talet. Sedan dess har den blivit bokserie, teaterpjäs, biofilm, tv-serie, spel och seriebok. Berättelsen handlar om den rädde jordbon Arthur Dent som räddas av utomjordingen Ford Prefect när jorden sprängs för att ge plats åt en intergalaktisk motorväg. Böckerna blev en stor succé och har i dag sålts i runt 16 miljoner exemplar och översatts till 35 språk.

Den irländske författaren Eoin Colfer har fått tillåtelse av Douglas Adams änka att skriva en sjätte och avslutande del i serien, rapporterar brittiska BBC enligt TT. Boken beräknas vara klar i oktober nästa år och har fått titeln ”And another thing”. Colfer säger sig ha blivit vettskrämd inför uppdraget.

– Men sedan insåg jag att det här är en fantastisk chans att arbeta med karaktärer som jag älskat sedan barndomen, säger författaren till BBC.

Handduksdagen eller Towel Day är en dag som firas till minne av författaren Douglas Adams. Den infaller den 25 maj varje år och firades första gången 2001, två veckor efter författarens död.

Handduken är ett viktigt bihang i Douglas Adams bokserie. Flera gånger betonas vikten av att alltid ha en handduk med sig.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer