Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
The Mamas om hur de ska göra med sångfågeln: ”Vi får springa”. Foto: Helin Pakdemir, SVT/Jonas Ekströer, TT

Förvirringen kring prisutdelningen i finalen: ”Vi vet inte”

Uppdaterad
Publicerad

Det är oerhört sällsynt att en artist ställer upp igen året efter en vinst i Melodifestivalen. När The Mamas nu gör det blir det ett oväntat dilemma för produktionen – hur ska prisutdelningen egentligen gå till?

– Jag vet inte om det är bestämt hur det blir, säger Loulou Lamotte i The Mamas.

Enligt traditionen så ska fjolårsvinnaren dela ut priset till årets vinnare. Förra året, när The Mamas indirekt vann för andra året i rad, så fick de priset av John Lundvik vars bakgrundssångare de var året innan.

Men om de vinner i år blir allting annorlunda. Ska de då dela ut priset till sig själva? The Mamas vet inte hur det blir.

– Nej, men vi har själva sagt att om det är någon annan som vinner så vill vi gärna vara den som lämnar över, säger Loulou Lamotte.

”Vi får springa”

Även det skulle däremot kunna leda till problem. Förra året var finalen en rysare in i det sista. The Mamas vann till sist med bara ett poäng före Dotter. Om det skulle bli ett liknande scenario i år och The Mamas förlorar knappt mot någon annan -  ska de då plötsligt försvinna från tv-rutan för att förbereda sig för att dela ut priset till konkurrenten.

– Vi får bara springa så att vi får komma från andra hållet och låtsas som att vi inte alls är svettiga, säger Loulou Lamotte och skrattar.

”Allt kan hända”

Mellogeneralen Karin Gunnarsson skriver i ett sms till SVT Nyheter att det finns planer för olika scenarier. Men exakt hur det ska gå till vill hon inte säga.

”Vi jobbar alltid efter premisserna att tidigare års vinnare ska lämna över sångfågeln. Men vi vet att ett år som detta kan allt hända och vi har flera planer beroende på scenario”, skriver hon.

Se The Mamas resonera om prisutdelningen i klippet här ovanför

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
SVT:s Melodifestivalreportrar sammanfattar artisterna repetitioner - där Dotter dök upp i nackkrage och flera artister visade upp svaga prestationer. Foto: Stina Stjernkvist/SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer