Fredrik Virtanen var tidigare ledarskribent på Aftonbladet. Efter anklagelser om sexuella trakasserier blev han avstängd. Foto: TT

Fredrik Virtanen PO-anmäler SvD och Expressen

Uppdaterad
Publicerad

Aftonbladet-profilen Virtanen blev avstängd från sitt uppdrag som ledarskribent på tidningen efter att han anklagats för våldtäkt och sexuella trakasserier. Tidningar som Expressen och Svenska Dagbladet valde till slut att namnpublicera Virtanen.

Med anledning av namnpubliceringen anmäler nu Virtanen de båda tidningarna till Allmänhetens pressombudsman (PO), skriver Journalisten.

I anmälan skriver Virtanen med hjälp av sin advokat att de menar att namn- och bildpubliceringarna ska ha vållat allvarlig skada för honom och hans närmsta familj. SvD har anmälts för sin artikel med rubriken ”12 kvinnor anklagar Virtanen för sextrakasserier och övergrepp”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.