Alfonso Ribeiros dans som Carlton i Fresh Prince har levt vidare i skådisens karriär – men är den härmad av succéspelet Fortnite? Foto: Fortnite/Epic Games/Pa Photos

”Fresh Prince”-skådis stämmer Fortnite för dansstöld

Uppdaterad
Publicerad

Alfonso Ribeiro, känd för att ha spelat Carlton i 90-talsserien ”Fresh prince i Bel Air”, stämmer tillverkarna av Fortnite då han anser att de använder hans signaturdans utan tillstånd.

Alfonso Ribeiro spelade karaktären Carlton som ofta bröt ut i en karaktäristisk dans i 90-talsserien ”Fresh prince i Bel Air”.

Nu stämmer Ribeiro Epic games, som tillverkat spelet Fortnite, för att de använder sig av dansen i spelet. Detta rapporterar TMZ.

Enligt Ribeiros advokat hoppas man nu på ekonomisk kompensation från ”Fortnite”-tillverkarna, eftersom Ribeiro själv skapat den ikoniska dansen och inte gett tillverkarna tillåtelse att använda den. Han har tidigare försökt varumärkesskydda dansrörelserna, utan att lyckas.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.