Foto: SVT

”Fröding kan vila gott i sin grav”

Uppdaterad
Publicerad

Per Sinding-Larsen hyllar Mando Diaos nya album ”Infruset”.

I september kunde Kulturnyheterna rapportera att det experimenterande borlängebandet Mando Diao skulle göra sin första skiva på svenska, med låttexter skrivna av den sedan länge döda värmlandspoeten Gustaf Fröding.

Kulturnyheternas musikkritiker Per Sinding-Larsen har lyssnat på det nya albumet, ”Infruset”, och jämfört med både Frödings originalanteckningar och andra musikaliska tolkningar av poesi.

Mando Diao på svenska

”Inkännande och ibland skruvat”

Per Sinding-Larsens slutsats blir att den tonsatta och Björn Olsson-producerade diktpoppen fungerar överraskande bra. Han kallar Mando Diaos musik album för ”rofullt, inkännande och ibland lite skruvat” och konstaterar att såhär har vi aldrig hört varken Gustaf Fröding eller Mando Diao förut.

Se recensionen, som spelades in i passande miljöer i Uppsala, ovanför texten. I denna extra långa webbversion får du höra mer musik än i tv-programmet.

Foto: Håkan Lundblom.

Klippning: Abdul Hibombo & Åsa Wendel.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Mando Diao på svenska

Mer i ämnet