Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Fröken Snusk är tillbaka på Spotify. Hör varför Ifpi överväger att polisanmäla det misstänkta strömningsfusket. Foto: Christine Olsson/TT/SVT

Fröken Snusk tillbaka på Spotify

Uppdaterad
Publicerad

Sedan midnatt är de tidigare bortplockade låtarna ”Gynekologen” och ”Rid mig som en dalahäst” med Fröken Snusk tillbaka på Spotify.

”00 i natt smäller det!! Vilken låt har ni saknat mest??” skrev Fröken Snusk på sitt Instagramkonto under lördagen.

I december reagerade branschorganisationen Ifpi på ovanligt höga strömningssiffror för flera av Rasmus Gozzis och Fröken Snusks låtar. Låtarna plockades bort från Spotify efter misstankar om köpta strömningssiffror.

Sedan mitten av januari var hiten ”Rid mig som en dalahäst” tillbaka på Spotify, men då i ett annat utförande med titeln ”Dalahäst”. Låten uppgavs också vara utgiven av Dalahäst records i stället för Gozzi records som tidigare.

Spotify: Kan ta bort innehåll

Spotifys pressavdelning vill inte kommentera ärendet med Fröken Snusk, men svarar så här på frågan om varför hennes låtar togs bort från plattformen:

”Vi vidtar ett flertal åtgärder om vi upptäcker manipulerade streams. Vi kan till exempel korrigera antalet streams, hålla inne utbetalningar och i vissa fall ta bort innehåll från plattformen.”

I en kommentar på Instagram uppgav Fröken Snusks producent Rasmus Gozzi att anklagelserna om fusk är helt ogrundade.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Foto: Henrik Montgomery/TT

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.