Gina Dirawi och Danny Saucedo pustar ut efter finalen. Men nu kan det bli nya musikuppdrag för Gina. Foto: Scanpix

Efter schlagern: Gina överväger musikkarriär

Uppdaterad
Publicerad

Det kan mer Gina Dirawi på scen framöver. Programledaren har fått flera erbjudanden om att satsa på musiken.

Programledarduon Gina Dirawi och Danny Saucedo har bjudit på en lång rad shownummer under den sex veckor långa Sverigeturné som Melodifestivalen utgjort.

”Har blivit kontaktad”

Och Gina Dirawi, som hyllats som en säker och självklar programledare trots sin unga ålder, har fått positiv respons även på sina artisttalanger.

Melodifestivalen 2013

– Jag har blivit kontaktad och fått erbjudanden. Jag har alltid haft det i mig och jag älskar och sjunga och uppträda. Man får säkert se mig sjunga på scen igen, säger hon.

Gina Dirawi uppger dock att hon ännu inte tackat ja till något.

Däremot vet inte 22-åringen från Sundsvall, som även i fjol ledde Melodifestivalen, om hon kan tänka sig att ställa upp som programledare i Sveriges största musiktävling ytterligare en gång.

– Men gud, det kan jag inte tänka på nu, säger hon.

Danny: ”Har varit som terapi”

Kollegan Danny Saucedo tycker att duon klarat programledarskapet med bravur. Samtidigt är han glad att det är över.

– Det här har varit som terapi för mig. Jag vet precis vad artisterna går igenom och nu ser jag det ur ett annat perspektiv. Nu förstår jag att det som händer här inte är hela världen. Det är som ett spöke som äntligen får gå in i ljuset, säger artisten som kom tvåa i finalen både 2011 och 2012 och trea 2009 med gruppen E.M.D.

”Har varit en sidekick”

Hädanefter ska Danny Saucedo återgå till att enbart vara artist.

– Jag är ingen programledare utan en sångare och entertainer. Jag har varit en skön sidekick åt Gina. Nu kan man stryka ett ”check” i den boken, säger han.

Melodifestivalens producent Christer Björkman utesluter dock inte att inte Gina och Danny dyker upp på något sätt i Eurovision Song Contest i Malmö i maj.

– Vi får se, säger Björkman.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2013

Mer i ämnet