Glada Hudik delar ut pris vid Guldbaggegalan 2020 på Cirkus. Foto: Jonas Ekströmer/TT

Glada Hudik-filmen ”Catwalk” blir tv-serie

Uppdaterad
Publicerad

Biofilmen ”Catwalk”, om ”Glada Hudik”-Emmas dröm om en modellkarriär, ska bli tv-serie i sex avsnitt på Viaplay, enligt ett pressmeddelande.

Filmen följer Emma Örtlund som ber Glada Hudik-teaterns grundare Pär Johansson om hjälp att förverkliga sin dröm om att bli modell, som ett sätt att ta revansch på dem som mobbat henne för hennes funktionsnedsättning.

Varje avsnitt följer en av de olika huvudpersonerna i filmen, Emma Örtlund, Ida Johansson, Kitty Jonsson, Alexander Rådlund och Nicklas Hillberg. Serien innehåller material som inte visats tidigare från deras gemensamma resa till New York Fashion Week.

”Emma, Kitty, Nicklas, Alex och Ida får mig att leva mitt liv på högsta volym varje dag. Jag känner mig fri, lycklig och väldigt tacksam när jag är med dem. Jag kan lova att tittarna kommer kastas mellan fantastiska, galna och helt underbara historier”, säger Pär Johansson i pressmeddelandet.

Serien visas från och med den 11 september.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.