”Glee”-stjärnan Naya Rivera dog i drunkningsolycka

Uppdaterad
Publicerad

Förra veckan försvann den 33-åriga skådespelaren Naya Rivera under en båttur. Obduktionen visar att hon dog i en drunkningsolycka och att varken alkohol eller droger hade med hennes död att göra.

Rivera spelade Santana Lopez i den flerfaldigt Emmy- och Golden globe-prisade tv-serien ”Glee”. I onsdags förra veckan var Naya Rivera ute till sjöss med sin fyraårige son.

Endast sonen kvar i båten

Enligt sonen, som uppges vara oskadd, badade de tillsammans i sjön. Naya Rivera ska ha lyft upp sonen i båten, men sedan inte själv kommit upp.

Sonen var kvar i båten och en stor sökinsats inleddes. Under måndagen berättade polisen att Naya Riveras kropp hittats vid Lake Piru, där de gjort båtturen.

Ingen sjukdom eller skada

Obduktionen visar nu att hon dog i en drunkningsolycka och att varken alkohol eller droger hade med hennes död att göra.

Det finns inga tecken på att hon begått självmord eller att hon blivit plötsligt sjuk eller skadat sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.