Greta Gerwig och Woody Allen samarbetade tillsammans i filmen Förälskad i Rom som hade premiär 2012. Foto: TT

Greta Gerwig ångrar samarbete med Woody Allen

Uppdaterad
Publicerad

Skådespelaren och regissören Greta Gerwig tar avstånd från Woody Allen och säger att hon ångrar sin medverkan i hans film Förälskad i Rom från 2012.

– Om jag hade vetat då vad jag vet nu skulle jag inte ha medverkat i filmen. Jag har inte arbetat för honom sedan dess och kommer aldrig någonsin att göra det igen, säger Gerwig till The New York Times.

Gerwig berättar att hon har påverkats starkt av Allens adoptivdotter, som skrivit ett öppet brev om regissören och anklagat honom för sexuella övergrepp. Allen själv nekar till anklagelserna.

– Det fick mig att inse att jag har varit med och förvärrat andra kvinnors smärta och jag blev förkrossad över den insikten, säger Greta Gerwig.

Gerwig är just nu aktuell som regissör för filmen ”Ladybird” med svensk premiär 8 mars. Filmen hyllades nyligen med en Golden Globe i kategorin för bästa musikal eller komedi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.