Gunilla Brodrej har intervjuat Sting flera gånger. Foto: TT/Privat

Hon förutspådde pristagaren

Uppdaterad
Publicerad

Sting får Polarpriset 2017.

Gunilla Brodrej, kritiker på Expressen Kultur och stort Sting-fan, förutspådde att den brittiske popmusikern skulle ta hem utmärkelsen redan i går.

Sting, som egentligen heter Gordon Sumner, får priset tillsammans med den amerikanske jazzsaxofonisten Wayne Shorter, meddelade Polarprisets jury under tisdagsmorgonen.

Som kompositör har Sting kombinerat klassiskt pophantverk med virtuost musikantskap och en öppenhet för alla genrer och all världens klanger”, löd motiveringen.

Polarpriset 2017

Expressens kulturkritiker Gunilla Brodrej, som är ett stort fan av artisten läste juryns tankar redan under måndagen.

”Och blir det mot alla odds Sting som får Polarpriset vet ni vem ni ska ringa”, twittrade hon tillsammans med en bild på sig själv sida vid sida med The Police-sångaren.

”Är lite av en driftkucku”

– Vad roligt! Det trodde jag aldrig skulle hända. Det är ju inte jättesvårt att räkna ut de där pristagarna, men jag tänkte ändå att Sting är lite av driftkucku och har alltid varit. Man tycker att han är lite överpretentiös och smörig och försöker rädda regnskogen, säger hon till Kulturnyheterna.

Gunilla Brodrej har en lång relation till Sting.

– Jag har följt honom genom alla år och intervjuat honom ett par gånger. Bilden är från mitt första intervjutillfälle i London i samband med hans första klassiska platta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Polarpriset 2017

Mer i ämnet