”Hade jag inte haft Youtube hade ingen ifrågasatt det”

Uppdaterad
Publicerad

Anis Don Demina har tröttnat på att framställas som en Youtuber som gör musik. Under lördagskvällen hoppas han för första gången bli bekräftad som i första hand en artist.

– Hade jag inte haft Youtube hade ingen ifrågasatt det, säger han till SVT Nyheter.

Efter publikomröstningen under genrepet har Anis Don Demina seglat upp till att bli en av favoriterna under Melodifestivaldeltävlingen i Luleå.

”Har gjort musik sedan jag var barn”

Han är ett känt ansikte i Melodifestivalsammanhang. Han spelade saxofon bakom Samir & Viktor när låten ”Shuffla” gjorde succé 2018. Förra året deltog han tillsammans med Zeana. Men samtidigt har han en framgångsrik karriär som en av Sveriges största youtubers – och han har tröttnat på att framställas som en enbart youtuber som gör musik.

 – Jag är stor på där och det går bra. Men jag kommer från musik. Jag har gjort musik sedan jag var barn. Jag har spelat piano sedan jag var liten, säger Anis Don Demina till SVT Nyheter.

Han fortsätter:

– Ibland blir det så här att han är youtubern som spelar musiik. Men jag själv ser mig som en artist som gör Youtube. Jag gör allt som en artist gör. Så hade jag inte haft den kanalen hade ingen ifrågasatt det.

”Duktig på riktigt”

På lördagskvällen ställer han första gången upp i Melodifestivalen som soloartist. Det är en låt han själv har varit med och skrivit och som han själv tycker står för just det han vill vara som artist. Nu hoppas han att folk ska bekräfta honom som just artist och ingenting annat.

– Jag vill att de ska känna att han är duktig på riktigt, säger han till SVT Nyheter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.