Anis Don Demina skräller sig förbi förhandsfavoriterna på lördag, enligt publikundersökningen under fredagens repetitioner. Foto: Pontus Lundahl/TT

Publikundersökningen: Han skräller på lördag

Uppdaterad
Publicerad
Melodifestivalen går mot årets tredje stora skräll på lördag. I alla fall om vi ska tro publikundersökningen som gjordes efter generalrepetitionen på fredagskvällen. Anis Don Demina vinner över förhandstippade Mariette och Drängarna, enligt Luleå-publiken.

Melodifestivalklubben gör varje vecka en undersökning bland publiken under Melodifestivalens generalrepetition på fredagskvällen. Undersökningen är inte vetenskaplig. Det finns ingen garanti för att deltagarna är ett genomsnitt av tv-tittarna som röstar på lördag. Men samtidigt har den hittills i år förutsett topp 4 under varje deltävling hittills. Den förutsåg också The Mamas skrällseger i Linköping.

Han petar ner favoriterna

Och ska vi tro veckans publikundersökning så går vi mot nya skrällar på lördag. Enligt undersökningen vinner förhandsfavoriten Mohombi. Men tätt bakom honom kommer Anis Don Demina. Demina, som varit tippad att missa både final och andra chansen, petar ner både Drängarna och Mariette. De två senare går till andra chansen, enligt undersökningen.

Mohombi och Anis Don Demina får båda runt 30 procent av rösterna. Drängarna och Mariette ligger ganska långt efter med runt 15 procent av rösterna.

Stjärnskottet femma

Faith Kakembo, som med sin ballad ”Crying Rivers” har hyllats av recensenterna under veckan, får i undersökningen bara 6 procent av rösterna och hamnar på femte plats. Det trots att hon, tillsammans med Mohombi, lottades fram som vinnare under kvällen och då fick sjunga sin låt en extra gång inför arenapubliken.

Publiken svarade på frågan “Vilken var din favorit i kväll?”. Totalt deltog 800 personer i undersökningen.

Resultatet i publikundersökningen

Visa

1. Mohombi – Winners (241 röster – 30%)

2. Anis Don Demina – Vem e som oss (232 röster – 29%)

3. Drängarna – Piga & dräng (119 röster – 15%)

4. Mariette – Shout It Out (108 röster – 14%)

5. Faith Kakembo – Crying Rivers (50 röster – 6%)

6. Amanda Aasa – Late (32 röster – 4%)

7. Albin Johnsén – Livet börjar nu (18 röster – 2%)

Källa: Melodifestivalklubben

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet