Här flyger storfavoriten på mello-scenen: ”Lite magi”

Uppdaterad
Publicerad

Mohombi var fåordig om sin scenshow när SVT Nyheter träffade honom innan Melodifestivalens repetitioner på torsdag. Men på kvällen fick vi se vad han försökte dölja.

– Folk förväntar sig något spektakulärt, säger han.

Förra året gick han direkt till final med ”Hello”. Årets låt ”Winners” ger ett betydligt allvarligare intryck på scenen – men likväl är Mohombi storfavorit i förhandssnacket inför lördagens Melodifestivaldeltävling i Luleå.

– Om historien kan återupprepa sig från förra året är det inte helt fel. Men mätaren är på noll igen – nu gäller det att ge järnet och ha kul, säger han till SVT Nyheter.

Melodifestivalen 2020

Vad kan vi förvänta oss på scenen?

– Mig, säger han och skrattar.

Han fortsätter:

– Jag har mycket känslor att förmedla. Det gäller att gå in i personligheten jag vill vara nu på lördag. Och lite magi också.

Lite magi, kan du säga mer om det?

– Nej.

Lättar från marken

Men magi kommer det bli – även om det rör sig om bluffande tv-magi.

Medan de andra artisterna repade sina låtar tre gånger under torsdagen så sjöng Mohombi sin låt en gång mindre. Anledningen: Han behövde använda tiden till att spela in en flygtur.

För tv-tittarna på lördag kommer det se ut som att Mohombi plötsligt lättar från marken under slutet av låten. I verkligheten kommer själva flygturen vara ett förinspelat tv-klipp från torsdagens repetitioner.

”Något spektakulärt”

Under repetitionerna hissades Mohombi upp i någon form av vajer medan han fortsatte sjunga. Det ska nu klippas ihop och läggas på Mohombis framträdande på lördagskvällen så att det ser ut som att han svävar.

– Folk förväntar sig något spektakulärt. Och min uppgift är att förmedla det, säger Mohombi.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2020

Mer i ämnet