Håkan Hellström slog sitt eget publikrekord på Ullevi. Foto: TT

Håkan Hellström slog rekord

Uppdaterad
Publicerad

Håkan Hellström satte nytt publikrekord när han spelade på Ullevi i Göteborg på lördag kväll. Fler än 130.000 människor kommer att se artisten spela under två kvällar.

Håkan Hellström slog sitt eget publikrekord när han på lördag kväll gjorde sin första av två planerade spelningar på Ullevi. 70.091 personer dök upp för att se artisten spela i över tre timmar. Det är drygt 700 personer fler än vad som såg Hellström när han spelade på samma arena för två år sedan.

Hellström kommenterade med att likna sig själv vid den bibliska karaktären David som mot alla odds besegrade jätten Goliat, rapporterar Expressen.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

– Det är som David mot Goliat. Man har tagit sig hela vägen hit från Västra Frölunda. De sa: ”Den är alldeles för stor för dig, du kommer aldrig besegra den där jätten”. Men den är så stor att jag inte kan missa. Det är så man måste tänka i livet, säger han från scenen.

Spelar igen ikväll

Ikväll, söndag, är det dags för Håkan Hellström att ställa sig på Ullevis scen ännu en gång. Sammanlagt 130.000 biljetter såldes till de båda spelningarna på bara några timmar samma dag som de släpptes.

I veckan har artisten varit i blåsväder för att hans förband under Ullevispelningarna 2014 inte fick mer än en back öl i lön, trots att Hellström själv drog in 30 miljoner kronor i bara publikintäkter. Hellström meddelade senare via sin facebook att det var ”oacceptabelt”.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Håkan Hellström på Ullevi 2016

Mer i ämnet