Foto: TTbild

Han premiärpratar i ”Sommar i P1”

Uppdaterad
Publicerad

I dag är det dags för premiär av SR:s långkörare ”Sommar i P1”. Kl 13 sänds årets första avsnitt i radion och premiärpratar 2017 gör operasångaren Rickard Söderberg.

”Så den där barrikaden är inte bara min välsignade möjlighet, den är min förbannade skyldighet.”

Så börjar sommarens första sommarprat med operasångaren Rickard Söderberg.

Sommar i P1

Programmet sänds i SR:s P1 kl 13.00 precis som vanligt, men nytt för i år är att programmet släpps redan klockan 07.00, så den som lyssnar på podd i sin mobil kan välja när på dagen man vill höra på dagens sommarvärd.

Gaytenor på twitter

Rickard Söderberg pratar bland annat om karriären som operasångare, kärleken till maken Anders, mobbning under högstadiet, hbtq-pionjären Marsha P Johnson (som var med och startade Pride-rörelsen) och om sina föräldrar.

Rickard Söderberg är tenor och har haft flera stora roller på operascener både i Sverige och utomlands. Han är utbildad pianist och har gjort en soloturné som sitt alias ”Gaytenor”, som han även använder på twitter.

Programmet har sänts sedan 1959

Programmet Sommar i P1 är ett välbekant inslag för många under sommarmånaderna och sändes första 1959 i Sveriges Radio.

Bland årets sommarpratare i Sommar i P1 finns musiker, skådespelare, företagsledare – och för första gången någonsin en tidigare finsk president i form av Tarja Halonen.

LÄS MER: Här är alla årets sommarvärdar 2017

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sommar i P1

Mer i ämnet