Foto: Scanpix

Hanne Kjöller: ”Jag drar mig inte undan”

Uppdaterad
Publicerad

Göteborgs-Posten skriver i dag att journalisten och författaren Hanne Kjöller ställer in sin medverkan på den pågående Bokmässan. Det stämmer inte, säger Hanne Kjöller till Kulturnyheterna.

Hanne Kjöller berättar att hon på grund av privata familjeangelägenheter tvingats ställa in dagens medverkan men att hon kommer befinna sig på Bokmässan som planerat resten av helgen.

I dagens program står det att Hanne Kjöller ska bjuda på ”en medielektion värd namnet”, med utgångspunkt ur hennes omdiskuterade och hårt kritiserade bok ”En halv sanning är också en lögn”.

Hanne Kjöller kritiseras för ny bok

Programpunkten har strukits och både Göteborgs-Posten och Aftonbladet har på sina webbsidor skrivit att det beror på just den kritik som Hanne Kjöller fått motta i och med boken.

– Så är det absolut inte. Jag drar mig inte undan utan programpunkten har bara flyttats fram till i morgon, säger Hanne Kjöller och tillägger att i dag är enda dagen hon kommer vara borta på grund av familjeskäl.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Hanne Kjöller kritiseras för ny bok

Mer i ämnet