Popstjärnan Ariana Grande har över 56 miljoner lyssningar i månaden. Svenska Molly Sandén är den mest spelade svenska kvinnliga artisten i Sverige. Foto: Chris Pizzello/AP/Fredrik Sandberg/TT

Här är de mest populära kvinnorna på Spotify

Uppdaterad
Publicerad

Spotify listar de starkaste kvinnliga rösterna inför internationella kvinnodagen.

Ariana Grande kommer i topp och Molly Sandén är den svenska kvinnliga artist som hittills har strömmats mest i Sverige 2019.

Musiktjänsten Spotify har sammanställt de 20 mest strömmade kvinnliga artisterna från 1 januari till 1 mars 2019.

På första plats globalt sett kommer föga överraskande den amerikanska popstjärnan Ariana Grande med över 56 miljoner lyssningar i månaden. Hon följs av hyllade nykomlingen Billie Eilish och på tredjeplatsen kommer Lady Gaga.

Molly Sandén fyra

Dessa tre stjärnor är också de som svenska Spotifyanvändare lyssnat mest på under samma period, men på fjärde plats kommer Molly Sandén vilket gör henne till den mest spelade svenska kvinnliga artisten i Sverige.

Andra inhemska förmågor som varit populära under de första månaderna 2019 är Zara Larsson, Astrid Lindgren och Laleh.

Spotify har även listat de mest populära poddarna ledda av kvinnor. Globalt sett toppar den humoristiska true crime-serien ”My favorite murder” med komikerna Karen Kilgariff och Georgia Hardstark.

Spotifys populäraste svenska poddar är ”Skäringer och Mannheimer”, följd av ”Spöktimmen” med Jenny Borg och Linn Larsson, och ”Alice & Bianca – Har du sagt A får du säga B”.

Fakta: 20 mest strömmade kvinnorna i världen

1. Ariana Grande

2. Billie Eilish

3. Lady Gaga

4. Halsey

5. Dua Lipa

6. Taylor Swift

7. Rihanna

8. Cardi B

9. Selena Gomez

10. Nicki Minaj

11. Sia

12. Bebe Rexha

13. Karol G

14. Camila Cabello

15. Anne-Marie

16. Becky G

17. Beyoncé

18. Demi Lovato

19. Miley Cyrus

20. Adele

Listan utgår från strömningar mellan 1 januari och 1 mars 2019

Källa: Spotify

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.