Se bilder från Abbas konsert i London. Foto: TT

Här debuterar Abbatarerna på scen i London

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdag kväll var det galapremiär för ”Abba Voyage” med bandmedlemmarna i publiken och avatarer på scen.

Omkring tre tusen gäster var på plats i den specialbyggda arenan i östra London. Mängder av kändisar satt på åskådarplats, däribland Kylie Minogue, Zara Larsson och det svenska kungaparet

Efter inledningslåten The Visitors följde ett urval av Abbas låtskatt, med hits som ”Dancing Queen” och ”Mamma mia”, men även mindre kända ”Hole in my soul” och ”When all is said and done”.

Pikade Storbritannien

Under showen levererades mellansnack av abbatarerna – en del skämtsamt och annat mer allvarligt. Benny Andersson skojade om att han ser ung ut för sin ålder – medan Anni-Frid Lyngstads snack inför ”Fernando” var av det allvarligare slaget.

När Eurovisonvinnaren ”Waterloo” dök upp passade abbatarena på att ge en känga till Storbritannien – då landets jury som bekant gav låten noll poäng 1974.

”The winner takes it all” avslutade föreställningen, därefter sänktes de digitala versionerna ned i scengolvet – och de livs levande versionerna dök upp till publikens glädje.

I KLIPPET: Se bilder från showen i London.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.