Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här förs Mello-legendaren iväg av vakterna ur green room, under lördagens deltävling.

Här förs låtskrivaren G:son ut ur green room av vakter

Uppdaterad
Publicerad

I eftersnacket till Melodifestivalens första deltävling går plötsligt säkerhetsvakter in i green room och greppar tag om låtskrivaren Thomas G:son. Senare avslöjar produktionen att händelsen var fejkad.

Thomas G:son stod intill artisten Victor Crone, som i stunden blev intervjuad av Sveriges Radio, när vakterna tycktes tryckte sig förbi och greppade tag om hans armar. En händelse som fick många i tv-soffan att fråga sig om låtskrivaren blivit utslängd ur green room mitt under direktsändning.

Fördes ut

Tittarna kunde sedan se hur programledarna Farah Abadi, Jesper Rönndahl och Linda Bengtzing tappade fokus i sändningen för några sekunder när låtskrivaren fördes ut i bakgrunden.

Melodifestivalen 2023

– Det var G:son, konstaterade Bengtzing och satte handen för munnen.

Uppgjort på förhand

När SVT Nyheter inledningsvis kontaktar produktionen är de fåordiga, men bekräftar senare att allt var uppgjort på förhand och att svaret på vad som hände kommer komma senare under turnén.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Melodifestivalen 2023

Mer i ämnet