Hör SVT:s reporter Jennifer Wegerups rapport direkt från Sanremo-festivalen. Foto: TT

Här gästar Zlatan italienska Melodifestivalen

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimović medverkar just nu i den italienska Sanremo-festivalen. Programmet liknar den svenska Melodifestivalen där landets Eurovision-bidrag ska tas fram.

– De flesta ser fram emot att Zlatan ska sjunga på torsdag kväll, rapporterar Jennifer Wegerup, reporter på plats i Italien.

Sändningarna från 5-dagarsfestivalen Sanremo når omkring tio miljoner tittare varje kväll och är en av Italiens största nöjeshändelser. Flera av landets mest folkkära låtar, som Volare, har sett dagens ljus på festivalen.

Sedan några månader tillbaka står det klart att fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimović i år gör ett lite otippat gästspel som återkommande sidekick. Under tisdagen var det dags för genrep.

”Visade var skåpet ska stå”

Ibrahimović dök upp och skojade med programledaren Amadeus om att det är han som sätter reglerna för tävlingen och att det skulle vara ”elva mot elva” på scen.

– Han visade var skåpet ska stå och talade om att det är han som bestämmer. Alla var nyfikna på vad som skulle hända när han klev in på scenen och han fick mycket skratt och uppskattning, säger Jennifer Wegerup, reporter på plats för att bevaka festivalen.

Fascinerad av nöjesvärlden

Zlatans medverkan har varit omdiskuterad. Vissa menar att festivalen stjäl tid och fokus från fotbollen, där hans klubb Milan har ett hektiskt spelschema och slåss om en topplacering i ligaspelet Serie A.

Men den svenske stjärnan tycks vilka prova något nytt och säger sig vara nyfiken på nöjesbranschen.

– Lite på skämt, lite på allvar säger han att det här kanske kan öppna nya dörrar när fotbollskarriären närmar sig slutet. Han pratar också om hur fascinerad han är av filmbranschen och säger att han vill ge tillbaka något till Italien där han är väldigt älskad, säger Jennifer Wegerup.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.