Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
“Jag har inget behov av att förlöjliga människor som bor i förorten”, se när Claes Malmberg svarar på Nattalie Ström Bunpuckdees kritik. Foto: Mötet/SVT

Här möter Claes Malmberg sin kritiker: “Aldrig varit så nervös att vara i tv”

Uppdaterad
Publicerad

Claes Malmberg blev hårt kritiserad efter en skämtvisa om skjutningar i förorten. Aktivisten Nattalie Ström Bunpuckdee menar att den är avhumaniserande, en kritik som har fått stor spridning i både sociala och traditionella medier. Nu framför hon kritiken ansikte mot ansikte i SVT:s Mötet. 

– Jag har fått nya tankar som jag inte hade innan, säger Claes Malmberg efter mötet. 

Till melodin av barnvisan “I ett hus i skogens slut” sjöng komikern Claes Malmberg om skjutningar i förorten i TV4:s Parlamentet – ett grepp som har mötts av mycket kritik. Aktivisten och poeten Nattalie Ström Bunpuckdee har bott i Stockholmsförorten Hjulsta i hela sitt liv och är en av de som riktat skarpast kritik mot Claes Malmberg. 

På Instagram skrev hon att visan var avhumaniserande och visade på dålig människosyn. Inlägget har setts av över 425 000 personer och uppmärksammats i flera medier. I SVT:s Mötet framför hon kritiken personligen till Claes Malmberg. 

– Jag har nog aldrig varit så nervös för att vara i tv i hela min karriär om jag ska vara ärlig, säger Claes Malmberg. 

Se hela mötet mellan Claes Malmberg och Nattalie Ström Bunpuckdee måndagen den 27 september 21:45 i SVT1 eller redan nu i SVT Play.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer