Tori har lämnat Colorado och flyttat in hos Nathan i Minnesota. Foto: SVT/Privat

Tori och Nathan hittade kärleken i Allt för Sverige – gifter sig på nyårsafton

Publicerad

För första gången under programmets sju säsonger har kärleken spirat i ”Allt för Sverige”, Victoria ”Tori” Allen, 28, har flyttat till Nathan Younggren, 25, och hans gård i Minnesota. Nu gifter de sig på självaste nyårsafton – på ett bröllop med svenskt tema.

– Det blir köttbullar, lingonsylt och svenska flaggan som tårta, säger Tori.

I sjunde avsnittet av den sjunde säsongen av ”Allt för Sverige” avslöjades att deltagarna Tori och Nathan inte bara blivit nära vänner. De blev kära under inspelningen av programmet där amerikaner söker sina svenska rötter.

– Vi fick en stark kontakt redan från början, men det var inte förrän efter några dagar som vi förstod att det var något mer. Vi trodde vi var väldigt bra på att hålla vårt förhållande hemligt, men de andra sa att de förstått hur det låg till hela tiden, säger Tori.

Paret fick säga hejdå till varandra efter att Nathan slagits ut precis innan finalen. Tori bestämde sig då för att flyga direkt från Sverige till Nathans hem i Hallock, Minnesota, där 25 procent av befolkningen har svenskt påbrå.

– Det är ett väldigt svenskt samhälle. Alla är släkt med varandra, så jag brukar skämta med Nathan om att han var tvungen att åka hela vägen till Sverige för att hitta en ”svensk” tjej som han inte var släkt med, säger Tori.

Förlovade sig i soffan

Det dröjde inte länge innan hon lämnade sitt hem i Colorado och flyttade in på gården.

– Jag jobbar heltid på bondgården. Jag matar kor, gör bokföring och i somras var jag med och tog in höet. Det är väldigt häftigt, säger hon.

Paret förlovade sig kort efter att de flyttat ihop.

Foto: Privat

– Han satte en ring på mitt finger hemma i soffan en kväll. Det var väldigt ”lagom”, som Nathan säger.

Svenska traditioner

Bröllopet kommer att äga rum på nyårsafton. Tori berättar att de har bestämt sig för att ha svensk mat, musik och följa svenska traditioner.

– Vi kommer att gå in tillsammans i stället för att fadern ger bort bruden. Vi kommer att bjuda på köttbullar, lingonsylt och risgrynspudding och har funderat på att dansa brudvals till en Håkan Hellström-låt. Det blir en hyllning till landet som förde oss samman, säger hon.

Paret planerar ingen smekmånad i Sverige, men har börjat titta på flygbiljetter till sommaren. Då med Nathans föräldrar, som aldrig besökt sina rötter.

– Vi vill visa vad vi upplevde under ”Allt för Sverige” och träffa både Nathans och mina släktingar, säger Tori.

Fakta

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.