DaBaby vid Grammygalan 2021. Foto: Jordan Strauss/TT

Hiv-organisationer bjuder in DaBaby

Uppdaterad
Publicerad

Elva ledande hiv-organisationer och universitet i USA bjuder i ett öppet brev in rapparen DaBaby till ett privat möte. Syftet är att gå till botten med rapparens missuppfattningar kring hiv, skriver bland andra Black aids institute och forskare på universitetet i Houston, enligt Billboard.

Inbjudan kommer efter att DaBaby nyligen gjorde uttalanden på en konsert som av flera i branschen dömts som homofobiska. Han har efter det blivit portad av flera konsertarrangörer och artister som Madonna har fördömt hans uttalanden.

I det öppna brevet understryks att hiv går att förebygga och organisationerna bjuder in DaBaby till ett privat möte för att gå till botten med rapparens missuppfattningar om hiv som de menar bidrar till ett stigma som kan sprida rädsla.

Även artisten Miley Cyrus sträcker ut en hand till DaBaby. I ett instagraminlägg slår hon tillbaka mot det hon menar är cancel-kultur och hon säger att hon vill samtala istället för att frysa ut folk.

DaBaby har bett om ursäkt för sina uttalanden.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.